1. Over Fabio Vettori en zijn "Le Formiche" legpuzzels

1. Over Fabio Vettori en zijn "Le Formiche" legpuzzels
1. Over Fabio Vettori en zijn "Le Formiche" legpuzzels  
Fabio Vettori werd geboren op 4 juli 1957 in Trento, waar hij nog steeds woont en werkt. Al sinds zijn kindertijd tekende hij graag landschappen met veel details. Pas in 1972, tijdens zijn eerste jaar op de middelbare school, begon "Le Formiche" (de mier) in zijn tekeningen te verschijnen. Door zijn aandacht voor details ging hij op zoek naar een onderwerp dat zich in het landschap kon vermenigvuldigen: "Dit is de reden waarom ik de mieren koos".

In 1981 nam hij deel aan een tekenwedstrijd. In 1982 hield hij zijn eerste persoonlijke tentoonstelling. In 1983 drukte hij zijn eerste poster en dankzij zijn succes begreep hij het potentieel van deze nieuwe carriŤre als kunstenaar. In 1985 begon hij zijn eerste posters en wenskaarten in ItaliŽ te verkopen via een groothandel in Lecco. Een reeks tentoonstellingen volgde, voornamelijk in Trento en in de omgeving, maar soms ook in andere Italiaanse steden. Ondertussen kwamen er nieuwe onderwerpen en producten bij de collectie, waar Fabio's creativiteit zich vrij kon uiten. In 1995 werd de huidige firma opgericht, die producten "Le Formiche" produceert en verkoopt in ItaliŽ.

Sinds 2000 is Fabio Vettori lid van het Consorzio Artigiano Artistico e di Qualitŗ Trentino (Consortium voor artistiek vakmanschap en kwaliteit van Trentino), dat de ambachtelijke productie van Trentino wil bevorderen. In 2003 publiceerde hij zijn eerste boek: "Un Mondo di Formiche" (An Ants 'World), waar de wereld van "Le Formiche" wordt verteld door middel van illustraties en woorden, vergezeld van een bijdrage van kunstcriticus Maurizio Scudiero. In 2004 opende de eerste officiŽle winkel in Moena (Val di Fassa). In 2011 ontving het bedrijf de "Marchio di Eccellenza Artigianarte" erkenning door het Consorzio Artigiano Artistico e di Qualitŗ Trentino. Fabio werkt nog steeds samen met verschillende bedrijven om gepersonaliseerde producten te maken en de licentie te verlenen voor de exploitatie van het merk.

Geniet nu van het oplossen van de puzzels van "Le Formiche" alleen of met vrienden!

Eenmaal opgelost, zijn de 1080 stukjes puzzels 50x70cm en zijn ze geschikt om aan de muur te hangen.
De kwaliteit van de pasvorm tussen de stukken garandeert een onzichtbare snit en een prachtige illustratie.

De puzzel wordt geleverd in een doos met een flyer met de volledige verzameling.

Ä0,00 Uit voorraad